keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Demokratia - tyrannin naamio


Demokratia - suora tai epäsuora - on savuverho, jonka taakse todelliset vallanpitäjät kätkeytyvät. Äänestäjät päättävät niin kuin heidän halutaan päättävän. Mielipiteet, joita ihmiset luulevat omikseen, on istutettu heihin.

Se, mitä aina tarkoitamme sanoilla ’julkinen mielipide’, johtuu ainoastaan pienen pieneksi osaksi yksilöiden omakohtaisista kokemuksista, saati tiedoista ja havainnoista, sitä vastoin suurimmaksi osaksi siitä käsityksestä, joka saadaan syntymään harjoittamalla hellittämättömän tarmokkaasti ja sitkeästi ns. ’valistustoimintaa’.

Samoin kuin tunnustuksellinen kanta on kasvatuksen tulos ja vain uskonnollinen tarve semmoisenaan uinuu ihmisen sisimmässä samoin edustaa joukkojen poliittinen mielipide ainoastaan monesti kerrassaan uskomattoman sitkeästi ja perinpohjaisesti harjoitetun sielun ja ymmärryksen muokkauksen tulosta.

Televisiokanavilta tulee päivästä toiseen piilopropagandaa, jolla ihmisten ajattelua muokataan. Se on niin hienovaraista, että ihmiset eivät huomaa sitä.

Yksi esimerkki propagandan voimasta on se, miten ihmiset suhtautuvat homoseksuaalisuuteen ja sen harjoittajiin nyt - ja miten he suhtautuivat näihin asioihin kuusikymmentä vuotta sitten. Tällä hetkellä nämä ilmiöt ovat pop ja kaikin puolin OK. Suorastaan cool. Kuusikymmentä vuotta sitten niitä pidettiin rikollisuutena ja sairautena. Mikä on saanut ihmisten ajattelun muuttumaan? Se, että homoseksuaalisuutta ja homoja on alettu esittää positiivisessa merkityksessä ja positiivisissa yhteyksissä. Ei siihen tämän kummempaa propagandaa ole tarvittu - vaikka sitäkin on tietysti harjoitettu. Kun jokin asia on esillä päivittäin vuosien ja vuosikymmenien ajan, ihmiset alkavat pitää sitä normaalina, vaikka se olisi ollut alunperin kaikkea muuta kuin normaali.

Kun iranilaisia naisia vaadittiin pitämään huivia Khomeinin tultua valtaan, vaatimus aiheutti henkistä vastarintaa yläluokkaisten koulutettujen länsimaalaistuneiden naisten keskuudessa. Nyt kun yli 30 vuotta on kulunut, huivia pidetään normaalina asiana. Yhtä normaalina kuin Suurta Johtajaa esittävää rintanappia, jota kaikkien pohjoiskorealaisten on pakko pitää. Ihmiset tottuvat vaikka käsirautoihin, jos heidät pakotetaan pitämään niitä tarpeeksi kauan. Lopulta he suorastaan vaativat niitä eivätkä enää suostu luopumaan niistä.

Joten äänestetäänpä huiveista, rintanapeista ja käsiraudoista. Mikä mahtaa olla kansan mielipide?

Yllä olevat esimerkit ovat kaukaa haettuja. Lähempääkin löytyisi esimerkkejä, mutta jos mainitsisin niitä, saisin aikaan pyhää vihaa muistuttavan torjuntareaktion. Aivopesun luonteeseen nimittäin kuuluu se, että ihmiset eivät suostu myöntämään olevansa sen kohteita ja muodostaneensa käsityksiään sen perusteella. Kaikkien mielipiteet ovat ehdottomasti heidän omiaan.

Ei kommentteja: